torstai 9. toukokuuta 2013

Berliinin aamupalat

Kävin Berliinissä haistelemassa keväisempää ilmaa, rentoilemassa ja etenkin syömässä. Kaupungin aamupalatarjonta on mitä mainioin ja aamupalaa tarjoillaan pitkälle iltapäivään. Viikonloppuisin ja etenkin sunnuntaina monessa kahvilassa on tarjolla brunssi, joten sunnuntaina olikin oivallinen päivä saapua kaupunkiin, parkkeerata matkalaukku terassille ja rientää lautanen kädessä brunssipöydän ääreen.

Ensimmäinen lautasellinen Café IM NU:n brunssilla. Etenkin punajuuri- ja munakoisojutut maistuivat. Söin kaksi lautasellista suolaisia ja kaksi makeita, josta jälkimmäiseen kuului banaani-nutellasotkua, croisantteja, hedelmäsalaattia ja muita hyviä.


Valitsin aamiaistarjonnasta useimmiten annoksen, jossa oli vähän sitä sun tätä kootusti, koska en pystynyt päättämään yksittäisten ruokalajien väliltä. Juomaksi tilasin lähes aina tuorepuristettua mehua, vaikkei se niin edulliselta tuntunut kuin aamupalat. Mutta lomalla haluan, että mulle puristetaan mehua maksusta.

Mun vegeaamiainen Fleuryssa (kuvan reunassa mun ja miehen yhteinen leipäkori). Varsinkin levitteet oli tosi jees, eikä hedelmätkään ole koskaan väärin.

Miehen lihaisampi lautanen Fleuryssa. Tonnikalalevite oli tosi jees!
Meidän aamiaisvisiitit rajoittuivat trendikkäästi Prenzlauer Bergiin ja Mitteen. Katsottiin yleensä aina raflat etukäteen, koska nälkäisenä nousee nopeasti kiukku, jos hyväntuntuista paikkaa ei löydy. Berliinissä asuva ruotsalainen kuvittaja Sandra Juto on koonnut mukavan kompaktin ja simppelin Berliini-oppaan, jossa hän esittelee lempikahviloitaan, -ravintoloitaan ja -baarejaan kaupunginosittain. Löydettiin Sandran oppaasta yllä olevien kuvien Fleury.

Miehen aamupala Cafe Godotissa. Ainoa paikka, jonka aamupalaa ei tsekattu etukäteen mitenkään. Itselleni maistui Godotissa croisantit ja hedelmät.
Meidän aamupalalautaset maksoivat Berliinissä reilusta kuudesta eurosta reiluun kahdeksaan euroon ja siihen vielä muutaman euron mehut päälle. Haluttiin nimen omaan mässytellä aamuisin eri kahviloissa, joten hotelliaamiainen ei tullut kysymykseenkään. Eipä kyllä hotellissa majoituttukaan.

Butterin aamupala tuli todettua hyväksi jo viime reissulla. Juomaksi tilattiin vadelma-minttusmoothiet, hävyttömän hyvää!

Tilattiin Butterissa ylläolevan herkkulautasen lisäksi vadelmapannarit puokkiin. Ihanat jättipannarit!
Oikein oli hyvä reissu sekä aamupalojen, muiden safkojen, rentoilun kuin säänkin puolesta. Berliini on toiseksi kivoin kaupunki tähän mennessä jossa olen matkaillut (ei ole Istanbulin voittanutta) ja se olisi ehdottomasti ykkönen, jos haluaisin asua kaupungissa ulkomailla. Jos sinä, rakas lukija, olet suuntaamassa Berliiniin ja diggaat vähän hipsteristä meiningistä, suosittelen tsekkaamaan Unlike Berlin -oppaan netissä (muidenkin kaupunkien oppaita löytyy ylhäältä valikosta).

2 kommenttia:

  1. puolisin pikkuserkkuu muutti juuri berliiniin ja olisi pitänyt käydä siellä kylässä, muttei vielä olla sinne keretty kiireiden takia, nyt alkukeväällä olisi ollut niin ihanaa saada sitä etelän lämpöä saksanmaalla!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Berliinissäkin oli kevät kuulemma vähän myöhässä, mutta kyllä siellä huhtikuun lopulla oli jo kirsikka- ja omenapuut kukassa, kun Suomessa ei vielä edes vihertänyt. Toivottavasti ehditte joskus toiste sinne!

      Poista

No kato reteesti vaan sanot!