tiistai 16. heinäkuuta 2013

Appelsiininen inkivääri-porkkanakeitto

Kun grillisafkat alkavat tökkiä, koklaa tätä aurinkoista keittoa. Resepti löytyi Kauhaa ja rakkautta -blogista, jonka Eeva on tehnyt keittoa talvella, mutta kuten hän vinkkaa, keitto sopii muihinkin vuodenaikoihin. Testasin ja toimii!

n. 4 annosta

800 g porkkanaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai pilkottuna
2 dl appelsiinimehua (puristettuna tai purkista)
6 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
2 tl curryjauhetta
(1 dl ranskankermaa)
mustapippuria
suolaa

Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilassa voi. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää sen jälkeen porkkanat ja kuullota vielä hetki. Lisää vesi, mehu, fondi ja curry. Kiehauta ja anna porista keskilämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes porkkanat ovat riittävän pehmeitä soseutettaviksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna keitto uudestaan ja hämmennä joukkoon ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla.


Ranskankermaa ei ollut kaapissa, joten silppusin pinnalle hieman ruohosipulia. Ja myönnettäköön, että tein tämän keiton jo ennen kuin keittiö meni remonttiin, eli alkukesästä. Sitten kun saan keittiön taas käyttöön, eli joskus syksyllä, alkaa kyllä varmasti sellainen keittopostaussarja että oksat pois! Kuinka voikaan ihmiselle tulla näin nopeasti ikävä keittoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!