torstai 7. marraskuuta 2013

Helpot juustosarvet

Mitä tarjota kun vieraita tulee tunnin päästä? No juustosarvia! Itse ajattelen näitä ysäriherkkuna, kun äiti teki näitä usein kotona 90-luvulla. Juustosarvet ovat kyllä näpsiä, kun niitä on helppo varioida erilaisilla juustoilla ja täytteillä. Itse tykkään piilottaa sarviin jalapenoja, mutta pitäydyn silti usein perinteisessä pelkän juuston versiossa. Tämä resepti on alunperin Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta.

16 pientä sarvea

3 ½ dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
2 ½ tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50 g voita
2 dl kermaviiliä (laitoin tällä kertaa vajaa kaksi desiä luonnonjugurttia)

Täyte
2–3 dl juustoraastetta
ripaus yrttisuolaa
(pilkotut jalopenot sopivat sisään myös loistavasti!)

Voiteluun kananmunaa ja pinnalle juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi kermaviili taikinaan.

Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele kumpikin osa palloksi ja kaaviloi edelleen 1/2 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Jaa taikinalevyt 8 sektoriin, ripottele kunkin pinnalle juustoraastetta ja yrttisuolaa, ja kierrä sarviksi.

Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sarvia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

 Uunilämpimät juustosarvet maistuivat pitkästä aikaa! Sarvet eivät ole mitenkään kosteita, joten seuraavana päivänä ne ovat jo aika kuivakoita, jos ei uudelleenlämmitä niitä. Maistuvat tosi hyvin keiton kanssa ja tietty teen kaverina.

2 kommenttia:

No kato reteesti vaan sanot!