keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Parsakaali-belugalinssirisotto

Oon tänä talvena ollut normaalimpia innostuneempi belugalinsseistä. Leuhkiksessahan on tähän mennessä vain belugalinssikastike-resepti, joten tässä risotto-ohje. Ja linssisalaattireseptikin on tulossa, jos muistan vielä mitä kaikkea siihen tuli.

3-4 annosta

2 dl risottoriisiä
4 dl kasvislientä + 1 dl valkoviiniä
1 dl belugalinssejä (myös mustalinsseiksi kutsuttu)
3 dl vettä linssien keittämiseen
1 sipuli
2 pulleaa valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan mehu
1,5 dl parmesanraastetta
mustapippuria
n. 15 lehteä tuoretta salviaa
3-5 rkl voita

Keitä mustalinssit, noin 20 minuuttia. Valuta ja jätä syrjään siksi aikaa kun valmistat risottopohjan.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota silppua paistinpannussa pehmeäksi, älä ruskista. Lisää riisit ja revityt salvianlehdet pannulle ja kuullota niitä sen verran, että riisit muuttuvat lasimaisiksi. Lisää kasvislientä noin desin erissä pannulle, aina vähän kun edellinen satsi on imeytynyt. Lisää jossain välissä myös sitruunamehu ja valkkari.

Kun kaikki nesteet ovat imeytyneet niin, että risoton koostumus on puuromainen muttei vetinen, lisää parmesanraaste, voinokareet ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi mustalinssit. Sekoita jälleen ja tarkista maku.

Tämä on sellainen hyvä perusrisotto. Linsseillä on hyvää kasvisproteiinia safkaan ja parsakaalilla saa päivän tummanvihreät kasvikset puputettua.

2 kommenttia:

  1. Linssirisotto ei ole koskaan käynyt mielessä, kiitos vinkistä ja inspiraatiosta :)

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä Daniela! Belugalinssit sopivat musta parhaiten linsseiksi risottoon, kun ne eivät maistu ihan niin hipeiltä ja pysyvät hyvin kasassa.

    VastaaPoista

No kato reteesti vaan sanot!