keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Punaherukka-raakahillo

Eräänä päivänä mehua keitellessä pohdiskelin, mitä muuta voisin punaherukoista tehdä. Sokeri oli loppu, joten googlasin "hillo ilman sokeria" ja päädyin Ilta-Sanomien sivuilla olevaan raakahilloreseptiin. Modasin reseptiä vähän omaan makuun sopivaksi ja tuli kyllä tosi hyvää ja supernopeasti! Hillo on maistunut maustamattoman jugurtin kaverina, jälkkärinä ja aamupalana.

Purkki on jo lähes tyhjä.

Puolen litran purkillinen

2 rkl chiasiemeniä
0,5 dl vettä
0,5 l punaherukoita tai muita marjoja, tuoreina tai pakastettuina
2 rkl vaahterasiirappia (tai jotain muuta makeutusta)

Liota chia-siemeniä vedessä hetki. Laita tehosekoittimeen liotetut siemenet, melkein kaikki marjat ja siirappi. Jätä pari ruokalusikallista marjoja sivuun odottamaan.

Soseuta marjat ja siemenet tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon kokonaiset marjat ja nosta kylmään. Seos on valmista tunnin päästä valmistuksesta.

Säilö hillo pakastimeen ja ota sulamaan tarvittaessa. Hillo säilyy pari päivää jääkaapissa. Voit tehdä vaikka tuplasatsin, jättää toisen purkin jääkaappiin ja pakastaa toisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!