lauantai 22. joulukuuta 2012

Ruusukaali-jauhelihakastike

Joulu lähestyy uhkaavasti, tässä joulun kunniaksi jauheliharesepti ;) Tai pikemminkin taas kerran ruusukaaliresepti, en ole vieläkään päässyt yli ruusukaalihimostani. Pakastimessa oli naudan luomujauhelihaa, eikä huvittanut tehdä ainaista makaronilaatikkoa. Ruokalan Ruusukaali-jauhelihapata näytti ja kuulosti niin hyvältä, että oli pakko testata.

4 annosta

2 rkl öljyä
400 g luomujauhelihaa
n. 400 g ruusukaaleja
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl timjamia
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
ripaus chilijauhetta
1 rkl hunajaa
2 dl tomaattimurskaa 
2 dl kuohukermaa, soijakermaa tai kookoskermaa

Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kannasta pois ja poista uloimmat lehdet. Laita öljy paistinpannulle ja kuumenna pannu. Ruskista jauheliha. Lisää ruusukaalit, sipuli, mausteet, tomaattimurska sekä kerma. Anna hautua miedolla lämmöllä, kannen alla noin 20 minuuttia kunnes ruusukaalit ovat kypsiä. Nauti perunoiden, ohran tai spaghetin kanssa.

 Viime viikon kuvassa oleva kastikeannos syötiin ohran kanssa, eilen kokeiltiin spaghettia ja hyvin toimi niinkin! Tänään keitetään varmaan uusi spaghettisatsi lopun kastikkeen kanssa.

Pakko vilauttaa vielä kuvaa jonkin aikaa sitten ostamistani sipseistä. Kreisi violetti sipsi! Ostin Ruohonjuuresta, merkki on Terra, jolla on niitä ihania juuressipsejäkin. Tämä friikki on Terra Blues Potato Chips. Maku oli perus sipsimäinen eli just hyvä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!