tiistai 1. tammikuuta 2013

Papu-pinaatticurry ja tofu-pinaattiperunat

Kinkut ja laatikot ajoivat hipimpien safkojen pariin viime vuoden viimeisiksi päiviksi. Ohjeet löytyivät muovitaskusta, johon leikkaan ja kopsaan kiinnostavia reseptejä lehdistä ja lainakirjoista. Ei siis hajuakaan mistä reseptit ovat peräisin, lähdeviittaus ei tässä yhteydessä ole mun vahvuus.

Papu-pinaatticurry, 4 annosta

2 rkl öljyä
1 sipuli
1 punainen paprika
2 rkl mietoa tai tulista currytahnaa
2 tlk (á 420 g / 280 g) ruskeita tai valkoisia papuja
1 ½ dl vettä
1 kasvisliemikuutio
400 ml kookosmaitoa
150 g (pakaste)pinaattia

Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuori ja hienonna sipuli, paloittele paprika. Paista kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää currytahna ja jatka paistamista minuutin verran.

Valuta liemi pavuista ja huuhtele ne. Lisää pannulle vesi, liemikuutio, kookosmaito, pavut ja pinaatti. Hauduta ilman kantta 10 minuuttia. Tarjoa keitetyn ohran kanssa.


Tofu-pinaattiperunat, 3–4 annosta

4 isoa kiinteää perunaa
1 tl suolaa
250 g tofua kuutioituna
2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
½ tl paprikajauhetta
1 iso sipuli pilkottuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ paprika pilkottuna
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl chilijauhetta
1 rkl sitruunamehua
½ tl timjamia
½ tl meiramia
150 g (pakaste)pinaattia
suolaa

Höyrytä suolalla maustetut perunat kattilassa puolikypsiksi. Voit myös keittää perunat suolalla maustetussa vedessä. Kun perunat ovat kypsyneet, kuori ja pilko ne kuutioiksi. Paista tofu pannulla öljyssä soijakastikkeen ja paprikajauheen kanssa. Kun tofukuutiot ovat kauniin ruskeita, siirrä ne lautaselle odottamaan.

Paista sipuli, valkosipuli ja paprika korkeareunaisessa pannussa, lisää mukaan perunakuutiot. Mausta mustapippurilla, chilillä, sitruunamehulla ja yrteillä. Lisää pinaatti ja anna pehmetä kannen alla. Varo rikkomasta perunoita!

Kun pinaatti on pehmennyt, sekoita ja lisää lopuksi tofukuutiot. Tarkista maku ja lisää vielä suolaa sen verran kun hyvältä tuntuu.

Hyvin maistui vihreämmät ja lihattomat safkat. Curry oli mukavan kookoksista (en muuten tykkää kookoksesta kuin kookosmaitona ruuassa ja ehkä jossain sorbetissa) ja perunasetti taas sopivan spydärimäistä. Ehkä sitruunamehua olisi voinut tujauttaa enemmänkin. Paistoin seuraavana päivänä tofu-pinaattiperunat pannulla ja rikoin joukkoon kahden suolalla ja mustapippurilla maustetun kananmunan mössön, jonka annoin hyytyä pannulla. Hyvä tuhdinnus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!