keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kikherne-punajuurikeitto

Omat kokkailut tuntuvat usein lähtevän siitä, että jotain raaka-ainetta on jo kotona ja siitä pitäisi keksiä jotain kivaa. Niin tälläkin kertaa, punajuurta on edelleen jääkaapissa kunnon säkki. Ärsyttää, kun punajuurikeittoresepteissä ei yleensä ole oikein mitään proteiinia, vaan keitto on sosetta ja siinä on ehkä jotain juustoa. Chocochilin punajuurikeitto kuulosti hyvältä varioitavalta, koska seasta löytyy kikherneitä. Alkuperäisessä reseptissä oli myös selleriä, mutta sitä ei kaapista löytynyt.

6–8 annosta
n. 700 g punajuuria
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa
1 rkl öljyä
1 ½–2 l vettä
2 laakerinlehteä
1 kasvisliemikuutio
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tlk kikherneitä
suolaa ja pippuria

Raasta punajuuret ja pilko sipulit ohuiksi siivuiksi. Silppua myös valkosipuli ja viipaloi porkkanat. Kuullota kattilan pohjalla öljyssä sipuleita minuutin verran. Lisää punajuuret ja porkkanat. Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja laakerinlehdet sekä punaviinietikka ja sokeri. Anna kiehua puolisen tuntia keskilämmöllä tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon kikherneet ja anna vielä kiehahtaa.


Vallan hyvä arkikeitto ja kivan värinen! Alkuperäisessä reseptissä punajuuret pilkotaan suikaleiksi, mutta mulla menee niin helposti hermo suikalointiin että raastoin vaan ronskisti. Suikaleita pienempi raaste lyhensi myös keittoaikaa ja jotenkin tällaiset raastekeitot viehättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!