maanantai 15. huhtikuuta 2013

Lämmin porkkana-avokadolisäke

Ajattelin tehdä Pumpkin Jamin hyvänkuuloista talvisalaattia eräänä lauantaina pääruuan kylkiäiseksi, kun aikaa ja viitseliäisyyttä oli. Tuloksena olikin lämmin porkkana-avokadolisuke, koska unohdin ostaa salaattia ja se aikakin kutistui nopeaksi sekoiluksi. Lisäkkeestä tuli silti tosi hyvää, kiitos ihananmakuisen liemen!

500 g porkkanoita
2 tl kokonaisia kuminansiemeniä
1–2 kuivattua chiliä
merisuolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä, kuorittuina
4 oksaa tuoretta timjamia, lehdet riivittyinä (tai kuivattua vastaavasti)
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
1 appelsiini halkaistuna
1 sitruuna halkaistuna
3 kypsää avokadoa

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Pese porkkanat huolellisesti ja halkaise pituussuunnassa, jos ne ovat isohkoja. Keitä porkkanoita suolavedessä noin 10 minuuttia, kunnes ovat melkein kypsiä.

Porkkanoiden kiehuessa sekoita mausteseos: murskaa huhmaressa chilit, kumina, pippuri ja suola. Lisää valkosipuli ja timjami ja jatka nuijimista kunnes muodostuu tahna. Lorauta sekaan oliiviöljyä niin, että se peittää tahnan runsaasti, ja lorauta sekaan vielä vähän viinietikkaa.



Kun porkkanat ovat juuri ja juuri kypsiä, siirrä ne vuokaan/pellille ja kaada päälle mausteseos. Laita appelsiinin ja sitruunan puolikkaat vuokaan porkkanoiden viereen, leikkauspinta alaspäin. Paahda uunissa noin 30 minuuttia.

Kun paahtuminen on meneillään uunissa, puolita avokadot, poista kivet ja irrottele hedelmäliha varovasti. Leikkaa viipaleiksi ja laita isohkoon kulhoon. Porkkanoiden saatua tarpeekseen paahteesta lisää ne avokadojen sekaan. Purista appelsiinin ja sitruunan mehut (varovasti, mieluiten pihtien avulla!) kulhoon, lisää saman verran oliiviöljyä ja pieni liraus punaviinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Liruttele kastike porkkana-avokadokulhoon. Sekoittele varovasti jotta kastiketta tarttuu kaikkiin herkkuihin.

En ehtinyt paahtaa porkkanoita tarpeeksi kauan uunissa mutta hittojakos, hyvää tuli silti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!