perjantai 19. huhtikuuta 2013

Punajuurikakku

Pidin viime viikonloppuna pienet synttärikekkerssönit ja lupasin postata kakkureseptin tänne. Resepti on Kausiruokaa-kirjasta ja olen käyttänyt tätä ehdottomasti eniten kirjan resepteistä. Kakku on tosi helppo, tosi muheva ja vieläpä vegaaninen ilman mitään ainesosien korvaamisia.

Huom! Laitoin tähän kakkuun vain desin sokeria ja tykkäsin enemmän kuin normimäärästä. Jos et ole suurin makeiden herkkujen ystävä, suosittelen vähentämään tuota kahden desin satsia.

noin kymmenelle

4 pientä punajuurta (mulla oli vain kolme, joten laitoin pari pientä porkkanaa tilalle)
1 banaani
2 dl sokeria
1 ½ dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl sormisuolaa

Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi kattilassa vähässä vedessä. Voit kypsentää punajuuret myös mikrossa kuvun alla. Siinä tapauksessa pistele niihin reikiä haarukalla ennen mikroon laittamista. Anna jäähtyä.

Kuori kypsät punajuuret ja soseuta ne sauvasekoittimella tai blenderillä. Soseuta joukkoon myös banaani. Lisää seokseen sokeri ja öljy. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot huolellisesti sekoittaen punajuuriseokseen. Ripottele sormisuolakiteet sekaan hienontamatta ja sekoita hyvin. On tarkoitus, että suolakiteet jäävät sattumiksi makeaan kakkuun.

Sivele irtopohjavuoan reunat öljyllä. Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan muotoinen pala ja aseta se (läpimitaltaan 18–23 cm:n kokoiseen) vuokaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kokeile paiston aikana tikulla kakun kypsyyttä reunoilta ja keskeltä. Anna kakun jäädä sisältä vähän raa´aksi mutakakun tapaan.

Tämä kakku herättää kyllä aina keskustelua pöydässä, kukaan ei kyllä ole sanonut ettei tykkää. Ei ainakaan päin naamaa ;) Oli hauska kuulla, kun joku kutsui kakkua juhlissa punajuurileiväksi. Tätä voisi kyllä tarjoilla makeana leipänäkin. Brie sopi minusta hyvin kakun kanssa, kun joskus maistelin.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen kakku, paljonko jauhoja tuohon pitäisi sekoitella?

    VastaaPoista
  2. No hitto, jauhojen määrä oli jäänyt vahingossa kokonaan pois! Vehnäjauhoa tulee 5 desiä taikinaan, lisäsin sen ohjeeseen. Kiitos kun kommentoit ja huomautit!

    VastaaPoista

No kato reteesti vaan sanot!