Täyte
litra tuoretta pinaattia tai 150 g pakastepinaattia
öljyä paistamiseen
1 sipuli
1 pullea valkosipulinkynsi
pari kourallista herkkusieniä (tai enemmänkin jos siltä tuntuu)
kourallinen pekaanipähkinöitä (tai jotain muita pähkinöitä)
tölkki tai tötsä kidneypapuja (tai jotain muita papuja)
50 g feta (mieluiten aitoa tavaraa, ei mitään salaattijuustoa)
mustapippuria
(suolaa)
puolikkaan sitruunan mehu (tämä on tärkeä!)
Juustokastike (tee tuplasatsi jos tykkäät oikein kosteasta lasagnesta. Fetaa voi olla silti sama määrä)
25 g voita
½ dl vehnäjauhoja
½ l maitoa
150 g fetaa
mustapippuria
Silppua ensin pinaatinlehdet jos ne ovat suuria, silppua sipuli ja valkosipuli, viipaloi herkkusienet, rouhi pähkinät ja kuutioi feta.
Ryöppää tuore pinaatti, puristele lävikössä kuivaksi ja laita pannulle öljyn kanssa. Pakastepinaatit voi sulattaa kuivalla pannulla ja lisätä öljy vasta sitten, kun neste on haihtunut pinaatista. Lisää sekaan sipulit ja kuullota hetki, sitten herkkusienet, pähkinät ja kidneypavut. Lisää lopuksi täytteeseen tarkoitettu feta. Kuullota kaikki aineksia kunnes ne pehmenevät hieman, mutta pysyvät suht kiinteinä.
Purista joukkoon sitruunaa, rouhi mustapippuria ja lisää suolaa, jos haluat. Juustokastikkeessa on kyllä sellainen köntti fetaa, että suolaa ei tarvitse välttämättä ollenkaan. Nosta pannu pois levyltä ja tee seuraavaksi juustokastike.
Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Pienennä lämpöä ja lisää sekaan fetakuutiot, sekoittele kastiketta niin että juusto sulaa.
Laita uunivuoan pohjalle ensin täytettä, sitten juustokastiketta ja lasagnelevyt. Jatka kasaamista niin, että päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Rouhi lasagnen päälle vielä mustapippuria. Paista lasagne 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
No kato reteesti vaan sanot!