tiistai 1. heinäkuuta 2014

Vuohenjuustopiiras paahdetuilla kirsikkatomaateilla

Hups, postaustaukomme on venynyt useamman kuukauden mittaiseksi. Pahoittelut! Meillä on molemmilla tainnut olla kiireinen kevät, joten bloggailu on jäänyt vähemmälle.

Sain torilta suuren määrän kirsikkatomaatteja edullisesti. Olemme siipan kanssa vähän sellaisia tarjoushaukkoja, että käymme katsastamassa aina viime hetkien toripussukat. Löytöjä vähällä rahalla!

Koska meillä oli jalkapallon kisastudio tulossa, halusin laittaa vähän syötävää matsin tiimellykseen. Mikäs sen parempi vaihtoehto kuin suolainen piiras. Kirsikkatomaattien kaveriksi käy tietyti chevre, joten ei kun etsimään reseptejä. Tämä ohje inspasi eniten ja osoittautuikin oivaksi versioksi. Piirakkapohjassa käytin jälleen jo aiemmin testaamaani avokadopohjaa, joka onnistui nyt vielä hienommin. Modasin valmistusta nyt hieman, joten ehkä homma pelitti siksikin paremmin.

Lopputulos oli mielestäni erittäin mainio ja aion ehdottomasti ottaa tämän tavaksi. Varsinkin salaatin kanssa hyvä yhdistelmä.

Taas vuoden rumin ruokakuva -kisan pärjääjä. Yritän ottaa uuden kuvan tähän ihan kameralla ja nätimmin... :D


Vuohenjuustopiiras paahdetuilla kirsikkatomaateilla

Paahdetut kirsikkatomaatit:
n. 18 kpl kirsikkatomaattia
n. 3 rkl balsamico-viinietikkaa
n. 1 rkl oliiviöljyä
reilu ripaus sokeria
(reilu) ripaus suolaa

Laita kirsikkatomaatit pieneen uunivuokaan, johon voit lorauttaa tomaattien päälle balsamicon ja öljyn. Ripauta suoka ja sokeri mukaan ja sekoita tomaatit aineksissa. Paahda 200 °c 30–40 minuuttia. Tomaatti saa tummua pinnalta ja mehua tulla ulos, mutta älä anna olla liian kauaa, ettei mene aivan muussiksi.

Täyte:
100 g vuohenjuustoa
4 kananmunaa
200 g creme fraichea
(sormi)suolaa
valkopippuria

Sekoita creme fraiche, kananmunat ja mausteet. Kaada piirakkavuoassa olevan taikinan päälle ja asettele tomaatit sen jälkeen mukaan. Viipaloi lopuksi vuohenjuusto palasiksi päälle. Paista piirakkaa 200 °c kunnes pinta on kauniin ruskea. Meillä piiras taisi viihtyä uunissa puolisen tuntia.

Laitan tähän vielä uudestaan tuon mainion piirakkapohjan ohjeen, niin ei tarvitse kuikuilla eri sivulta.

Pohja:
1,5 pientä / 1 iso avokado(a)
1 kananmuna
2–2,5 dl vehnäjauhoa
Herbes de Provincea
cayennepippuria
suolaa

Muutoin toimin samoin kuin viimeksikin, eli: soseuta avokado, lisää muna, mausteet ja jauhot. Sekoita taikinaksi. Itse öljysin vuoan rypsiöljyllä ja oma taikinani levittyi helposti ilman lisäjauhoa vuokaan. Ja ainahan piirakkahommat kannattaa aloittaa keskeltä ja painella kohti reunoja.

MUTTA tällä kertaa laitoin taikinan jääkaappiin jähmettymään sillä välin kun kirsikkatomaatit paahtuivat uunissa. Paistoin sitä myös hetkisen (muutaman minuutin) itsekseen ennen täytteiden lisäämistä. Tarjosin piiraan myös kunnolla jäähtyneenä, joten ehkä näistä syistä pohja pysyi tälla kertaa kasassa aivan täydellisesti.

Ajattelin myös testata piirakkapohjaa kookosjauhoista tehtynä, saas nähdä tuleeko hommasta mitään!




2 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkua! Harmi kun ei ole juuri aineksia kaapissa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli ehdottomasti herkkua! Teen pian uudestaan kun vain ainekset eksyy taas täälläkin jääkaappiin. :)

      Poista

No kato reteesti vaan sanot!