torstai 8. marraskuuta 2012

Banaanimuffarit

Sain töistä perjantaina mukaani kasan banaaneja, jotka olisivat menneet pilalle viikonlopun aikana. Niinpä syötyäni banaania, jogurttia banaanilla sekä tehtyäni valtavan banaanipohjaisen smoothien, päätin vielä sunnuntai-iltana leipoa banaanimuffinseja. Tämä resepti vaikutti lupaavaltan helpolta ja vaivattomalta. Päätin kuitenkin tuunata sitä hieman, sillä halusin kokeilla mannaspelttijauhoja osana muffinsia saadakseni siihen vähän mukavaa purutuntumaa. Lisäksi huijasin itseäni uskottelemalla, että muffinsseista tulee terveellisempiä, jos niihin laittaa kaakaonibsejä ja korvaa tavallisen sokerin ruokokidesokerilla.Olen aikamoinen muffinssifani. Ne ovat minusta ihanan monipuolisia leivonnaisia, joista saa niin suolaisia kuin makeita, suuria tai pieniä ja kaikkea siltä väliltä. Plussana myös muffarireseptien yleinen helppous. Yleensä diggailen aamiaisella vain suolaisista vaihtoehdoista, mutta jos jotain makeaa pitää aamulla olla, mielestäni muffinssit ovat ylivoimaisesti paras vaihtoehto. Jenkithän tekevät myös hieman "terveellisempiä" vaihtoehtoja aamiaisilleen ja lähdin hakemaan nyt hieman sitä tuntua tähän reseptiin. Mielessäni kummitteli Starbucksin Date & Banana muffin, (jos tiedätte mitä tarkoitan) mutta vaan vähemmän makeana.

Tässä tuunaamani resepti, jolla tulee 12 muffaria:

3 kypsää banaania (ruskettuneisuus on plussa, vähennä siis näin biojätettäsi)
1,5 dl ruokokidesokeria
1 muna

0,8 dl ruokaöljyä

1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 dl spelttijauhoja (itse käytin siis mannasplttijauhoja)
3 dl venhäjauhoja

0,5 dl kaakaonibsejä, jos haluat.
Muffinssit voi myös koristella esim. banaanilastuilla.

180 c° uunissa n. 20 minuuttia

Muussasin banaanit haarukalla, sekoitin sekaan sokerin. Vatkasin munan erilisessä kipossa hyvin kevyesti ja sekoitin sitten sen banaani-sokerimössöön, minkä jälkeen lisäsin ruokaöljyn.

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Suosittelen sekoittamaan ne ronskisti banaanipohjaan, sillä muffinssitaikina ei pidä liiasta sekoittamisesta, näin olen kuullut. Ilmeisesti ne nousevat paremmin ja uskoisin rakenteenkin säilyvän vähän rouheampana tällä metodilla. Itse sekoitin kuivat aineet taikinaan kahdessa osassa, eli ihan reilusti niitä saa kipata sinne kerralla.

Meidän uuni ei ole yleensä se tehokkain paistaja, mutta ihan tuossa alkuperäisen ohjeen ajassa paistuivat, joten jos omaat ärhäkän uunin, tsekkaa ajoissa tilanne.

Näistä muffareista tuli tosiaan sellaisia aamiaismuffinssien tyylisiä, ei liian makeita ja höttöisiä. Jos pidät makeammasta, korvaa kaakaonibsit suklaalla tai lisää sokerin määrää. Ja olivat nopeita valmistaa, joten ihan ässä tuote vaikka lauantain aamiaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!