tiistai 13. marraskuuta 2012

Hirveen terveellisiä makuja

Päätimme aloitella ruokablogin taivalta yhteisellä makutestailulla. Jaana hankki testattavat ja minä järjestin bröödit makujen alle. Lähileipomoni on perinteikäs Kosken leipomo, jonka tuotteet eivät koskaan petä. Tällä erää ostin moniviljapatongin ja sydämen muotoisia ruisleipiä.

Jotta blogi alkaisi mahdollisimman hipsteristi, meikäläisen symppiksen lähileipomon lisäksi Jaana kävi hakemassa kokeiltavat yhdistyneistä Luomuidyllistä ja Finskasta. Maisteltaviksi päätyivät Cocofinan kookosvesi, Bionan granaattiomenamehu, Sun & seed -kurpitsansiemenvoi, ja Raw-supersiemenlevite. Lisäksi tarjolla oli brietä ja hummusta sekä teemaan sopivaa hippiteetä Pukalta.




Kurpitsansiemenvoita molemmat olivatkin maistaneet jo aeimmin ja hyväksi todenneet. Paahdetut kurpitsansiemenet (jos kokkaat talvikurpitsasta, älä missään nimessä heitä siemeniä pois, vaan käytä ne!) toimivat hienosti tämän "voin" kanssa (joka muistuttaa koostumukseltaan paljon maapähkinävoita), omasta mielestäni erityisesti kombossa ruisleivän kera. Raw-siemenlevitteessä oli varmaankin hienoja ja terveellisiä superfood-ominaisuuksia, jotka luultavasti tuhosimme patongilla ja briellä. Siemenlevite ei ollut varsinaisesti pahaakaan, mutta aavistuksen kitkerän makuista, mitä esimerkiksi brie-juustolla sai kyllä pehmennettyä.



Juomapuolella Pukan tee vei voiton kirkkaasti, vaikkei varsinaiseen testaukseen kuulunutkaan.  Sekä granaattiomenmehu että erityisesti kookosvesi osoittautuivat pettymyksiksi. Jaana muisteli kaihoisasti Istanbulissa juomaansa tuorepuristettua granaattiomenan mehua, joka kuulostaa täydelliseltä. Bionan versio oli molempien makuun hieman liian tymäkkää ja jotenkin liian terveellisen makuista. Jäät olisivat tehneet mehulle terää ja päädyimme yksimielisesti siihen, että terveellisyys tästä juomasta pitäisi tuhota alkoholilla – granaattiomppumehu olisi siis hyvä blandis tahi boolipohja.

Kookosvesi. Voi tsiisus. Se oli kyllä ällöttävistä ällöttävintä, ihan liian makeaa ja kokonaisvaltaisesti vaan pahaa. Kuulemma eri merkkiset kookosvedet ovat keskenään todella erilaisia, joten jos jollakulla on taattu brändi, josta nauttia, saa vinkata! Testaajina olimme otolliset kookosvedelle siksi, että Jaana ei diggaa kookoksesta muuten kuin kookosmaitona, itse taas vilpittömästi tykkään kookoksesta. Maito, hiutaleet, öljy, leivokset. Jos siinä on kookos etuliitteenä, minä pidän. Kookos veden edessä sai meikäläisen lähes itkemään. Puistattaa edelleen. En tiedä saako tätä tuotetta fiksattua edes alkoholilla. Ehkä suhteessa 1 % kookosvettä, 99 % hyvää vodkaa. Toisaalta, miksi pilata hyvä vodka?

Mutta kaiken kaikkiaan suosittelen vastaavanlaista ruokakokeilua teille muillekin. Hyvä syy kokoontua pikaisesti arki-iltana, ei vaadi kokkailua, saa mahan täyteen ja tulee testattua kaikki ne tuotteet, jotka kiinnostavat, mutta syystä tai toisesta ovat jääneet kaupan hyllylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!