maanantai 5. tammikuuta 2015

Kookos-linssipata

No mutta, tervehdys yli yhdeksän kuukauden hiljaiselon jälkeen! Juuri tämän pituiselle hiljaisuudelle ei ole mitään sen kummempia selityksiä kun että ei ole ollut fiilistä. Mut nyt tein uudenvuodenlupauksen, aion alkaa taas postailemaan reseptejä. Aloitetaan kookos-linssipadalla, jonka reseptin olen kirjoittanut joskus ylös, mutta ei aavistustakaan mistä.

4-6 annosta

3 dl vihreitä linssejä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 punainen paprika (makea suippopaprikakin käy)
1 sipuli
1 chili (laitoin puolisen teelusikallista kuivattua)
1/2 dl ruokaöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
2 tl kardemummaa
1 rkl garam masalaa tai currya
1 tl suolaa
5 dl appelsiinimehua
tuoretta korianteria

Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili.

Kuumenna öljy padassa. Kypsennä paprikaa, sipulia ja chiliä muutama minuutti. Lisää tomaattipyre, kardemumma, garam masala (tai curry) ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä taas muutama minuutti.

Lisää linssit, kookosmaito sekä mehu ja sekoita. Anna padan porista kunnes linssit ovat kypsyneet, eli n. 20 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja tilkka vettä. Viimeistele reilulla nipulla tuoretta korianteria.



Haaveilin ihanasta naan-leivästä tai rieskasta, jonka kanssa soosi olisi päässyt parhaiten oikeuksiinsa, mutta niin vaan keitin ohraa kun ei muuta ollut. Tuore korianterikin oli kaupasta loppu, voi voi sentään.

Edit.
Haa, mies keksi seuraavana päivänä, että lämmitetään kastike pannulla ja rikotaan muutama kananmuna sekaan. Tuli ihan superhyvää, oikeastaan parempaa kuin eilen! Saksin messiin vielä pakastettua persiljaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!