torstai 29. tammikuuta 2015

Vegaaninen kaalilaatikko

Sain tämän vegaanisen kaalilaatikkoreseptin Tiinalta viitisen vuotta sitten ja postasin sen aikoinaan Herkkuruoka-blogiin. Syön kyllä lihaisaa kaalilaatikkoa jos sitä jossain tarjotaan, mutta omassa keittiössä valmistuu aina tämä vegaaninen versio. Tätä laatikkoa on tarjottu lihisteillekin menestyksekkäästi.

1/2 – vajaa 1 kaalikerä
3 dl kuivaa soijarouhetta
1 dl kuivia punaisia linssejä
1 sipuli
5 dl kaurakermaa
1 rkl meiramia
mustapippuria (pyöräytin myllystä 20 kääntöä)
2 tl suolaa

Suikaloi kaali ja pilko sipuli. Kuullota silppuja ja soijarouhetta öljyssä tai voissa pannussa tai kattilassa, yhdessä tai erikseen. Jos on pieni astia niin tee homma parissa erässä.

Sekoita kaali-sipuli-soijarouheseokseen huuhdellut punaiset linssit, mausteet ja kaada päälle kaurakerma. Lykkää laatikko uuniin ja kypsennä 175-200 asteessa tunnin verran. Älä paista liikaa, ettei laatikko kuivu.



Ei mikään kaunein ruoka, mutta halpa ja erittäin hyvä! Tällä kertaa linssien ja soijarouheen määrät menivät sekaisin, mutta ei haitannut lopputulosta, eli soveltaa voi miten tykkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!