tiistai 20. tammikuuta 2015

Leipäjuusto-makaronilaatikko

Makaronilaatikko lienee jokaiselle tuttu ja varsinkin lapsiperheiden arjen kunkkuja. Sain ystävältä reseptin, joka twistaa klassikkoa pikkuisen, muttei vie tuttua ja turvallista makua liian kauas. Eihän tätä loodaa saa viedä mihinkään liian eksoottisen suuntaan; sehän pilais koko idiksen. Tähän versioon ei tule kananmuna-maitoseosta, mutta lopputulos ei ole silti liian vetinen.



Leipäjuusto-makaronilaatikko
7 dl makaronia (itse käytän täysjyvää)
1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 sipuli
n. 3,5 dl tummaa soijarouhetta + vettä sen verran että rouhe kostuu.
2 rkl jauhelihamaustetta
1/2 kiekko leipäjuustoa (tai sen verran kuin tykkäät), niissä on n. 300 g juustoa muistaakseni.


Laita makaronit kiehumaan kasvisliemikuutioilla maustettuun veteen, keitä n. 10 min. Kostuta soijarouhe vedellä (jos et ole tottunut soijarouheen käyttäjä, lisää vettä pikkuhiljaa. Tätä ei oikeastaan voi mokata. Sekoittele vaikka haarukalla ja lopeta kun soijarouhe tuntuu "jauhelihamaiselta".) ja mausta jauhelihamausteella. Pilko sipuli ja paista se soijarouheen kanssa ruokaöljyssä.

Kun makaronit ovat kypsiä (pieni raakuus ei haittaa tässä, kypsyvät kyllä loppuun vuoassa) kaada ne ja keitinvesi vuokaan. Sekoita joukkoon sipuli ja soijarouhe. Palastele leipäjuusto sekaan. Paista n. 35–40 min. 200 °C.

Helppoa ja herkkua. Mukaan ketsuppia. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!