Leipäjuusto-makaronilaatikko
7 dl makaronia (itse käytän täysjyvää)
1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 sipuli
n. 3,5 dl tummaa soijarouhetta + vettä sen verran että rouhe kostuu.
2 rkl jauhelihamaustetta
1/2 kiekko leipäjuustoa (tai sen verran kuin tykkäät), niissä on n. 300 g juustoa muistaakseni.
Laita makaronit kiehumaan kasvisliemikuutioilla maustettuun veteen, keitä n. 10 min. Kostuta soijarouhe vedellä (jos et ole tottunut soijarouheen käyttäjä, lisää vettä pikkuhiljaa. Tätä ei oikeastaan voi mokata. Sekoittele vaikka haarukalla ja lopeta kun soijarouhe tuntuu "jauhelihamaiselta".) ja mausta jauhelihamausteella. Pilko sipuli ja paista se soijarouheen kanssa ruokaöljyssä.
Kun makaronit ovat kypsiä (pieni raakuus ei haittaa tässä, kypsyvät kyllä loppuun vuoassa) kaada ne ja keitinvesi vuokaan. Sekoita joukkoon sipuli ja soijarouhe. Palastele leipäjuusto sekaan. Paista n. 35–40 min. 200 °C.
Helppoa ja herkkua. Mukaan ketsuppia. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
No kato reteesti vaan sanot!