keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Lehtikaali-papu-kurpitsakeitto

Mäkin olen löytänyt lehtikaalin. Ensin hauduttelin sitä valkosipulin ja veden kanssa pannulla ja söin parmesanin kanssa, tällä kertaa tein keiton. Olen himoinnut jo pitkään sellaista portugalilaistyylistä chorizo-lehtikaali-papukeittoa, mutta suuri kurpitsa vei voiton makkarapötköstä kaupassa.

neljälle

1 sipuli
2 rkl öljyä
400 g kurpitsaa paloiteltuna
1 tlk (400 g) isoja valkoisia papuja
nippu lehtikaalia (n. 150–200 g)
n. 2 dl tomaattimurskaa
n. 7 dl vettä
parin teelusikallisen puristus sitruunasta

Silppua sipuli. Poista lehtikaaleista paksut lehtiruodit ja silppua lehdet. Kuori kurpitsa ja paloittele kuutioiksi. Huuhtele pavut.

Kuulota sipulisilppua öljyssä kattilassa. Lisää lehtikaali ja kuullota, jotta kaalisilppu kutistuu. Lisää kurpitsanpalat ja anna niidenkin kuumeta kattilassa, viitisen minuuttia. Lisää sitten sekaan tomaattimurska, vesi ja pavut. Nosta lämpöä ja anna kattilan porista nätisti puolisen tuntia.

Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

Musta on tullut aikuinen, kun tykkään nykyään tällaista kirkkaista ja selkeistä keitosta. No tämä oli vähän tomaatin sumentamaa, mutta ei mitään paksua seosta. Seuraavana päivänä keitto oli vielä parempaa, kuten keitot monesti on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!