sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Saganaki-juustoa ja vihreitä papuja

Lähikauppaan oli tullut saganaki-juustoa tyrkylle. En ollut aiemmin maistanut, mutta onneksi tuli tartuttua tähän tuotteeseen, sillä olipa ihan mielettömän hyvää!

Googlailin reseptejä ja vastaan tuli tämä leivitetty saganaki friteeratulla persiljalla. Modasin reseptiä hieman ja käytin kananmunaa korppujauhojen lisäksi. En myöskään tarjonnut ruokaa salaatin kera, vaan pakastepapujen, jotka myös saivat vähän leivitystä pinnalleen. Talvella kaipaa jotakin lämmintä ruokaa, ei niinkään kylmiä salaatteja.

Tämä papuresepti on parhaimmillaan tietysti silloin, kun saat tuoreita vihreitä papuja, mutta pakastekin toimii hyvin ja nopeasti. Sain tämän ohjeen teini-ikäisenä Puolasta ja maun lisäksi tässä miellyttää se, että tähän voi hyödyntää vanhan leivän jämät. Ei roskikseen vaan pannulle!

Kiitos nam!


Vihreät pavut murusilla

300 g vihreitä pakastepapuja
1–2 viipaletta kuivaa leipää / korppujauhoja
voita paistamiseen
suolaa

Jos leipä on pari päivää vanhaa, raasta se raastimella murusiksi. Jos vanhempaa ja todella kuivaa, voit surauttaa sen muruiksi vaikkapa blenderissä. Tällöin leipä menee kyllä suorastaan korppujauhoiksi, mutta se ei haittaa. Voit tietysti käyttää myös korppujauhoja.

Paista muruset ja pavut voissa kypsiksi. Pyörittele pannulla siten, että muruset levittyvät papuihin tasaisesti. Itse annoin papujen sulaa jonkun aikaa ennen paistamista. Pannun ei myöskään tarvitse olla tulikuuma, jotta muruset saavat kauniin kullanruskean värin ja saat pavut lämpimiksi kauttaaltaan. Ripottele lopuksi vaikkapa sormisuolaa papuihin.

Leivitetty saganaki-juusto friteeratulla persiljalla

1 kananmuna
korppujauhoja tai jos käytät leivänmuruja, n. 2:n leipäviipaleen murut
oliiviöljyä
Saganaki-juusto

persiljaa
sitruunaviipaleita

Riko kananmuna ja sekoita korppujauhot/leivänmurut siihen. Kääntele juusto seoksessa. Itse tein melko paksun seoksen, jolloin juuston paistaminen sujui siinä mielessä hyvin, että kimpale pysyi mainiosti kasassa. Alkuperäisessä ohjeessa kuitenkin neuvotaan, että jos juustosta valuu "juustohattaraa", se kannattaa kerätä kasan päälle.

Paista juusto öljyssä kypsäksi molemmilta puolilta. Juuston kypsyttyä kuumenna lisää öljyä pannulla ja friteeraa persilja siinä.

Tarjoa juusto persiljalla peiteltynä ja sitruunaviipaleiden kera. Purista sitruunamehua juuston päälle.

Rapea, friteerattu persilja oli yllätys. Tosi hyvää! Varmasti vähän nuupahtaneenkin persiljan voi hyödyntää tällä tavoin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!