keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kardemummalohi

Ostan lohta melko harvoin, koska pyrin viherpiiperryspäissäni suosimaan kestävämpiä kalalajeja. Päädyin kuitenkin tällä kertaa lohimötkäleeseen, kun mieli teki kardemummalohta. Olen tehnyt tätä Pipsa Hurmerinnan Pipsan keittiössä -kirjasta löytyvää lohta pari kertaa aiemminkin. Resepti on tosi iisi ja nopea ja tuo kivaa vaihtelua lohen maustamiseen.

Neljälle

 lohifile (á 150 g) per syöjä
1 luomusitruuna

Kastike
1 tl savustettua paprikajauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
1 dl vaahterasiirappia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

Suojaa uunipelti leivinpaperilla ja nosta lohifileet pellille. Voitele fileet kastikkeella ja kypsennä uunissa n. 10 minuuttia. Purista lohen päälle hieman sitruunamehua.

Syötiin lohi tällä kertaa bataattiranskalaisten kanssa. Olipa mahtava oranssi ruokasetti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!