lauantai 17. elokuuta 2013

Nerokas piirakkapohja ilman voita

Oletko tutustunut mainioon The Good Morning -blogiin? Kaisa kehittelee siellä terveellisiä herkkureseptejä. Ansiokkaiden kokkausten lisäksi pipo on sopivan läysällä makuuni - mikään ruoka-aine ei ole suoranaisesti pannassa eikä terveellinen tarkoita pelkästään tylsää. 

Kokeilin Kaisan avokadopohjaista piirakkataikinaa, mikä toimikin hienosti! Voin korvaaminen pehmeällä rasvalla ei huonontanut makua, onneksi olkoon siis esim. vegaanit. Itse käytin ihan perusvehnäjauhoja ja niillä taikina skulasi paremmin kuin hyvin – ei tarttunut sormiin ja reilu pari desiä riitti mainiosti.

Itse laitoin täytteeksi mitä jääkaapista löytyi: kesäkurpitsaa, tomaattia, valko- ja kesäsipulia sekä parit juuston jämät. Maustoin Herbes de Provincella pizzamausteen sijaan. 

Soveltuu hienosti arkiruoaksi sekä jääkaapin tyhjennykseen epämääräisistä aineksista. Suosittelen! Maltti on muuten valttia tämän piiraan kanssa, murenee kuumana helposti. ;)





Tässä vielä resepti sellaisena kuin sen itse tein:

1 avocado
1 muna
2– 2,5 dl jauhoja
1 tl suolaa
Yrttimaustetta, esim. Herbes de Province
ripaus cayannepippuria/paprikaa

Soseuta avokado, lisää muna, mausteet ja jauhot. Sekoita taikinaksi. Itse öljysin vuoan rypsiöljyllä ja oma taikinani levittyi helposti ilman lisäjauhoa vuokaan. Ja ainahan piirakkahommat kannattaa aloittaa keskeltä ja painella kohti reunoja.

Jos teet kasvispiirasta, paista kasviksia kevyesti hetki pannulla ennen täytteen lisäämistä vuokaan. Itse lisäsin Provinssin yrtit tähän täytteeseen, en taikinaan. Paista 200 asteessa n. 25–30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!