torstai 15. elokuuta 2013

Nokkosletut

Jos kerään nokkosista aina nuorimmat lehdet, satoa riittää koko kasvukaudeksi. Nokkosista voi jo aiemmin postaamieni keiton ja sipsien lisäksi tehdä tietty lettuja. Nokkosletut ovat juuri sitä ruokaa, että kerran kun teet et enää ikinä voi ostaa valmislättysiä kaupasta. Puistattaa oikein ne kaupan vihreät kengänpohjat, teininä ne kyllä kelpasivat mainiosti!

Resepti on Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta.

5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl hiiva- tai sämpyläjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl basilikaa
1 l tuoreita nokkosia
voita paistamiseen

Sekoita kulhossa vispilällä maito ja munat. Lisää jauhot, öljy ja mausteet ja annan taikinan turvota puolisen tuntia.

Ryöppää nokkoset, eli toimi seuraavasti. Huuhtele nokkoset lävikössä. Kippaa ne kattilaan kiehuvaan veteen ja kiehauta nopeasti, jolloin ne pehmenevät ja muuttuvat kirkaan vihreiksi. Älä keitä! Kaada nokkoset uudestaan lävikköön ja huuhtele pikaisesti, puristele enimmät vedet pois. Hakkaa nokkoset veitsellä hyvin hienoksi silpuksi ja lisää silppu taikinaan.

Paista taikinasta voin kanssa hyvällä mutta ei liian kuumalla lämmöllä suuria ohukaisia tai pieniä lettuja.

Sitten vaan puolukkahillopurkki ja auki ja syömään! Laitoin itse vähän liikaa nokkosta taikinaan, joten letut eivät pysyneet ihan niin hyvin kasassa, mutta maku oli mahtava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!