lauantai 24. marraskuuta 2012

Avokadoa kaamokseen

Tässä syksyn mittaan on tehnyt mieli avokadoja. Lähiruokaahan se ei ole ja voin vain kuvitella miten hyvää olisi tuore, paikoillaan kypsynyt rasvapallo. Koska syksy nyt vaatii toisinaan vähän latinalaista Amerikkaa Suomeen, päätin yhdistää limen avokadoon. Ja cashew-pähkinät. Ja katkaravun. Ah, rasvaa; kaikissa muodoissaan! Katkarapu ei ole yhtä olennainen osa reseptiä kuin paahdetut pähkinät: vegaani tai äyriäisallergikko saa tästä hyvän makuelämyksen jättämällä ravut pois.



Avokadoautuus

1 avokado
1 dl pakastekatkarapuja
1,5 dl paahdettuja cashewpähkinöitä

maun mukaan:
tuorepuristettua limemehua
suolaa
pippuria
juustokuminaa
chiliä

jos haluat:
minttua koristeeksi

Paahda pähkinät pannulla. Itse tykkään paahtaa ne teflonpannulla ilman rasvaa. Jos haluat herkutella todella, ripauta mukaan sokeria ja suolaa. Halkaise avokado ja koverra hedelmäliha astiaan. Muussaa avokado, sekoita mukaan katkaravut (itse pidän niistä hieman jäisinä) ja pähkinät. Purista mukaan n. puolikkaan limen mehut. (Riippuu hieman siitä miten mehuisa lime on kyseessä.) Chiliä ja juustokuminaa laitan itse noin vajaan teelusikan verran, mutta vähemmästä maustamisesta pitävä laittaa vain ripauksen verran molempia. (Sori, tämä on tämmöinen "Maun mukaan" resepti!)



Maista onko seos hyvää, jos on, lusikoi mössö takaisin koverrettuihin kuoriin ja koristele mintulla, korianteri saattaisi toimia myös. Erittäin helppo ja nopea ruokalaji, joka toimii vaikkapa alkupalana, vaikkei ehkä maailman kauneimmalta näytäkään. Nams!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!