4–5 annosta
500 g (karitsan) luomujauhelihaa
1 lanttu
1 palsternakka
1 iso porkkana
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 1 rkl öljyä ja nokare voita
150 g juustoraastetta
1 prk kaurakermaa (2 ½ dl)
suolaa
mustapippuria
(kuivattua chiliä tai chilitahnaa)
1–2 tl paprikajauhetta (itse laitoin valmista souvlaki-mausteseosta)
ripaus timjamia
ripaus oreganoa
Kuori ja pilko lanttu, palsternakka ja porkkana. Laita sopivasti vettä kattilaan ja esikeitä juurekset puolikypsiksi.
Silppua sipulit. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja nokare voita. Kuullota sipuli ja valkosipulit pannulla, lisää jauheliha. Kun jauheliha on saanut väriä, mausta.
Ota suuri vuoka ja täytä se juureksilla. Voit maustaa juureksiakin jos siltä tuntuu. Kaada sekaan jauheliha-sipuliseos. Lisää seuraavaksi puolet juustoraasteesta, sekoita ja lisää kerma. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet.
Paista uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes juusto pinnalla on hieman ruskistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
No kato reteesti vaan sanot!