keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Jauheliha-juuresvuoka

Alkoi tehdä mieli taas lammasta, joten päätin sulattaa yhden karitsanjauhelihaköntsistä, jotka tilasin SikkaTalun tilalta viime kuussa. Ruokainspiraatio lähti kolmen juuston jauheliha-juuresvuoasta, jonka versiointiin löytyikin kaikki tarvittava kaapista.

4–5 annosta

500 g (karitsan) luomujauhelihaa
1 lanttu
1 palsternakka
1 iso porkkana
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 1 rkl öljyä ja nokare voita
150 g juustoraastetta
1 prk kaurakermaa (2 ½ dl)
suolaa
mustapippuria
(kuivattua chiliä tai chilitahnaa)
1–2 tl paprikajauhetta (itse laitoin valmista souvlaki-mausteseosta)
ripaus timjamia
ripaus oreganoa

Kuori ja pilko lanttu, palsternakka ja porkkana. Laita sopivasti vettä kattilaan ja esikeitä juurekset puolikypsiksi.

Silppua sipulit. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja nokare voita. Kuullota sipuli ja valkosipulit pannulla, lisää jauheliha. Kun jauheliha on saanut väriä, mausta.

Ota suuri vuoka ja täytä se juureksilla. Voit maustaa juureksiakin jos siltä tuntuu. Kaada sekaan jauheliha-sipuliseos. Lisää seuraavaksi puolet juustoraasteesta, sekoita ja lisää kerma. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet.

Paista uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes juusto pinnalla on hieman ruskistunut.

Tulipa hyvää, oikein lohturuokaa! Lantusta on tullut mun uusi suosikkijuures, siitä valmistetut ranskiksetkin maistuu perunaversioita paremmilta. Ja palsternakka toi mukavan makeuden ruokaa. Kotimainen karitsan jauheliha taas on aina hyvää, se ei kummoisia taikatemppuja vaadi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!