Tämä keitto on kuulunut arkikeittorepertuaariini jo melko pitkään. Tein sitä ensimmäistä kertaa kolme vuotta sitten ja postasin sen silloin Herkkuruokaan. Keitosta saisi tuhdimman lisäämällä sekaan vaikka tölkillisen mustapapuja. Resepti on alun perin Keni Simolan, Jan Arosen ja Pasi Kokon vuonna 2003 julkaistusta Iskuruokaa-kirjasta, jota en nopealla googlauksella löytänyt enää kuin Huuto.netistä.
4 annosta
2 paprikaa, vihreä ja punainen
1 suolakurkku
100 g maustamatonta tuorejuustoa
ruoho- tai valkosipulia
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tl mustapippuria
2 tl tuoretta tai kuivattua basilikaa
1/2 tl chiliä
3 dl vettä
Leikkaa sipuli, paprikat ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Öljyn
lämmettyä siirrä sipuli- ja paprikapalat kattilaan ja paista niitä
kevyesti pari minuuttia. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Hauduta
viitisen minuuttia ja lisää sitten sekaan mustapippuri, basilika sekä
suokakurkut. Anna kiehahtaa, lisää tuorejuusto ja ota kattila pois
liedeltä.
Tuorejuusto pehmentää kivasti suolakurkun ja paprikan makua keitossa. Ja makunystyröiden aikuistumisen huomaa viimeistään siitä, että lempipaprikan väristä on tullut vihreä ja suolakurkku tuntuu aina hyvältä idealta keiton sekaan. Silti tuntuu, että tästä keitosta voisi lapsikin tykätä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
No kato reteesti vaan sanot!