sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Saksanpähkinäbrowniet

Sain tämän ehanan reseptin ehanalta ystävältäni Annukalta ja voin lämpimästi suositella tätä herkkuna, joka on varma kruunaus mihin tahansa tilanteeseen. Kiitokset siis Käpylän keittiöön!




Saksanpähkinäbrowniet

175 g voita
175 g tummaa suklaata
3 munaa
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vaahterasiirappia
1,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
100 g rouhittuja saksanpähkinöitä

Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri suuressa astiassa, itse vatkasin hyvin kuohkeaksi, mutta tässä voisi toimia muunkinlaiset, vähän rouheammat, koostumukset. Yhdistä jauhot ja suola, jota voi laittaa ripauksen tai vaikka muutaman kierroksen suolamyllystä.

Sekoita suklaa-voi ja kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon myös vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja lopuksi vielä pähkinät.

Tietysti jätskiä kylkeen! Basilika tahi minttu vielä päälle niin aijjai!

Tämä määrä taikina menee astiaan, jossa paistan normaalisti laatikkoruoat. Jos haluat tehdä uunipellillisen, tee puolitoista- tai kaksinkertainen määrä taikinaa. Paista n. 15 minuuttia 175 C° ja tarjoa vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No kato reteesti vaan sanot!