Saksanpähkinäbrowniet
175 g voita
175 g tummaa suklaata
3 munaa
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vaahterasiirappia
1,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
100 g rouhittuja saksanpähkinöitä
Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri suuressa astiassa, itse vatkasin hyvin kuohkeaksi, mutta tässä voisi toimia muunkinlaiset, vähän rouheammat, koostumukset. Yhdistä jauhot ja suola, jota voi laittaa ripauksen tai vaikka muutaman kierroksen suolamyllystä.
Sekoita suklaa-voi ja kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon myös vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja lopuksi vielä pähkinät.
Tietysti jätskiä kylkeen! Basilika tahi minttu vielä päälle niin aijjai! |
Tämä määrä taikina menee astiaan, jossa paistan normaalisti laatikkoruoat. Jos haluat tehdä uunipellillisen, tee puolitoista- tai kaksinkertainen määrä taikinaa. Paista n. 15 minuuttia 175 C° ja tarjoa vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
No kato reteesti vaan sanot!